Bästa eldkorg 2021 » Bäst i test

Är du på jakt efter en eldkorg? En eldkorg kan på ytan se ut som en väldigt simpel produkt och att man lika gärna kan välja den allra billigaste. Fel, fel, fel! Det finns många olika material av eldkorgar vilket påverkar dess kvalité.

I vårt bäst i test har vi tagit fram de bästa eldkorgarna 2021 så att du på ett enkelt sätt ska kunna välja en eldningskorg av riktigt bra kvalité. Vi inkluderar eldkorgar av olika prisklasser så att du kan välja en som passar dig och din budget!

Topp 3 bästa eldkorgar 2021

1. Eldkorg Ball of Fire

Vi älskar alla att samlas runt eldstäder, men ibland vill man inte ha en stor eldstad som tar dyrbar plats på uteplatsen. Ball of Fire är formad som en stor sfär och är utrustad med en emaljerad fat att lägga veden på, ett lock med handtag och ett gnistskydd som skyddar mot större gnistor. På insidan finns skyddshuvuden tillgängliga så att du fortfarande kan laga mat över den! Vad mer kan man önska sig?

Material: Lackerad plåt

2. Mysingen eldkorg

När det börjar bli kyligt ute finns det inte något bättre än att ha en Mysingen eldkorg? Den här designen är het – bokstavligt och bildligt talat! Med en snygg svart finish som reflekterar värme tillbaka i luften på ett vackert sätt kommer den här eldkorgen att vara din bästa följeslagare året runt. Den är också lätt att montera – instruktionerna innehåller hur du sätter ihop Mysingen på några sekunder så att du kan njuta av den direkt.

3. Landmann Classic Eldkorg

Landmann Classic eldkorg kombinerar en traditionell eldstad med modern design. Den är tillverkad av lackerad plåt, är robust nog att klara av tuffa förhållanden, har ett inbyggt gnistskydd på både lock och skål (så du behöver inte längre oroa dig för aska eller gnistor), och den har ett grillgaller för att kunna grilla med eldkorgen. Mycket klassisk och bra eldkorg!

Vad är en eldkorg?

En eldkorg är en stark metallkorg för att hålla glöd, som vanligtvis placeras på eldstaden. En eldkorg placeras vanligtvis över gallret. På så sätt skyddar den elden från att falla ner och förhindrar att glöden slocknar. Den samlar också upp askan som faller ner vid förbränning av ved eller annat brännbart material.

Att tänka på inför köp av eldkorg

Det finns många anledningar till att man behöver en bra eldkorg. Det mest uppenbara är för att laga mat över öppen eld, men det finns andra saker att ta hänsyn till när du bestämmer dig för vilken eldkorg som är bäst för dina behov: storlek och kvalitet. Det finns också frågan om huruvida man ska ha en grill eller en kokplatta.

Vilken storlek av eldkorg är bäst för dig?

Det första du bör tänka på när du köper en eldkorg är dess storlek, eftersom detta hjälper till att avgöra hur länge den kan användas och vilka ändamål den lämpar sig bäst för. Vissa är tillräckligt små för att rymmas på en cykel, medan andra är tillräckligt stora för att laga stora måltider på.

Vilket är det bästa materialet på eldkorg?

Det finns tre huvudsakliga material som används vid tillverkning av eldkorgar: stålnät, gjutjärn och aluminium. Eldkorgar av gjutjärn kan vara tyngre, men de kommer att hålla hela livet. Stålnät är lättare och billigare, men det kan rosta. Aluminium rostar inte och har god värmeledningsförmåga, vilket gör den till det bästa valet för matlagning – detta beror på att aluminium oxiderar vid upphettning och bildar aluminiumoxid, som skyddar metallen från ytterligare korrosion genom att skapa ett hårt lager på ytan.

Vanliga frågor och svar om eldkorgar

Kan jag grilla med en eldkorg?

Ja! Grillpannor och stekhyllor kan läggas till i vissa eldkorgar för att möjliggöra grillning – se bara till att du inte placerar dem över värmeplattan, eftersom de då kan börja brinna.

Kan en eldkorg användas på en öppen eld?

Ja! Eldkorgar bör ha ventiler för att tillåta luftflöde så att veden brinner bättre. Detta förhindrar att elden pyr och släpper ut kolmonoxid i ditt hem eller utomhusutrymme.

Kan jag använda en eldkorg i min ugn?

Nej, du bör inte använd din eldkorg i ugnen.

Kan jag använda min eldkorg inomhus?

Vissa eldkorgar har utformats särskilt för användning inomhus, men det är bäst att kontrollera att så är fallet innan du ställer in din eldkorg inomhus. Andra modeller bör endast användas utomhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *