Baking glue gör det lättare att sätta ihop pepparkakshus

Är du trött på smält socker och brända fingrar? Lagom till julbaket lanserar Dr. Oetker sitt ätliga sockerlim, Baking glue. Produkten som baseras på socker och stärkelse är speciellt framtagen för att limma ihop pepparkakshus.

Att baka pepparkakshus är en fin jultradition för många familjer, men själva limningen kan vara en utmaning. Det traditionella sättet att smälta socker är lite krångligt och det är lätt att bränna sig. Att å andra sidan sätta ihop pepparkakshuset med kristyr innebär viss risk för ras.

Limma ditt pepparkakshus i 3 enkla steg

Räddningen heter Baking glue – ett pepparkakslim i tub som är lätt att använda. En tub Baking glue räcker för att limma ihop ett normalstort pepparkakshus. Så här använder du Baking glue för bästa resultat:

  1. Sätt tuben i ett glas varmt vatten
  2. Spritsa en bred fog med lim
  3. Sätt ihop delarna, håll fast en kort stund

En trög konsistens gör limmet snabbtorkande

Tack vare den tröga konsistensen torkar limmet snabbt. Är tuben för hård rekommenderar vi att du värmer den i ett glas varmt vatten en stund innan användning. Dekorera gärna väggarna innan du bygger ihop pepparkakshuset. Baking glue kan även användas till att fästa dekorationer – en riktig bakhjälte med andra ord.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!