Avslag för motion om 6 timmars arbetsdag

Det har inkommit en motion från Vänsterpartiet att ett projekt genomförs i kommunen med 6 timmars arbetsdag/30 timmars arbetsvecka med bibehållen lön på en arbetsplats med hög sjukfrånvaro.

Det ska tillsättas en projektgrupp bestående av politiker, berörda yrkesgrupper, fackliga organisationer och personalavdelningen som också efter projekttidens slut ska göra en utvärdering.
Projektgrupper finns idag skapade med representanter från berörda yrkesgrupper, Kommunal och personalavdelningen för att arbeta med heltid som norm. Detta arbete innebär att medarbetare inom Kommunals kollektivavtalsområde har rätt till heltid. Arbete kommer pågå med att införa detta i organisationen tom år 2021.

Frågan om 6 timmars arbetsdag är inte förenligt med detta då problemet är att arbetskraft saknas och kommer att saknas i framtiden. Tanken är då att fler ska arbeta mer och inte mindre för Eda kommun

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen eftersom det inte finns ekonomisk finansiering av detta och det är heller inte förenligt med införandet av heltid som norm.

En reaktion till “Avslag för motion om 6 timmars arbetsdag

  • 5 juni, 2019 kl. 09:50
    Permalink

    Kommer att bli ännu mer arbetskraft som saknas med en heltidsnorm om arbetet redan är övermäktigt idag. Alla kommer att forlora på det här.

Kommentarer inaktiverade.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!