Att hålla sig spelfri över tid!

Varje gång någon representant från Spelfriheten går ut i media och berättar om sina egna upplevelser, blir responsen alltid väldigt direkt. Alla personer som ringt till Spelfrihetens helpline senaste dagarna och hänvisat till detta klipp, berättar om skammen och att det är befriande att höra någon annan som också spelat bort allt men lyckats vända på det som känns omöjligt för stunden. Det som är tydligt för alla som lyckas var spelfria över tid är att samtliga fortsätter följa rekommendationerna. Det handlar om det Adam tydligt säger i klippet ”Sänk aldrig garden”.

Nedan listar Spelfriheten upp 10 rekommendationer som optimerar chanserna för en bibehållen spelfrihet:
•Berätta sanningen för ens omgivning, 100% ärlighet är A och O.
•Ring och prata med före detta spelmissbrukare på Spelfrihetens dygnet runt öppna helpline 08 – 37 43 00. Det är väldigt befriande att prata med någon som förstår problemet och hittat ett nytt sätt att leva utan spel.
•Börja direkt med att gå på regelbundna självhjälpsmöten varje vecka. Kontakta www.stodlinjen 020 – 819 100 som har koll på alla självhjälpsmöten över hela landet.
•Spärra sig 12 månader på spelpaus.se
•Landa i att det är en livslång sjukdom och inte ett ”pengaproblem”. Fokus ska ligga på att lära sig hantera sin sjukdom och inte jaga skulderna.
•Installera spärrfilter till telefonen, surfplattan och datorn. ( Gamban.com eller Betfilter.com)
•Lämna ifrån sig ekonomin eller ge en anhörig full insyn via tittfullmakt från banken.
•Sök en behandling som motsvarar problemets art och omfattning. Har man spelat tusentals timmar räcker inte 30 – 40 timmars terapi för att lära sig ett nytt sätt att leva utan spel.
•Spela in 20 sekunders filmer med dem närmsta anhöriga som besvarar frågan ”Hur har mitt spelande påverkat dig och vår relation?”.  Spelaren sparar filmerna i sitt kameraalbum på telefonen och lovar att så fort ett spelsug kommer ska man titta på alla filmer. Ett spelsug går oftast över på 60 sekunder, det gäller att förflytta fokuset på något annat. Finns det 3 filmer att titta på är risken hög att förnuftet kommer tillbaka och suget försvinner.
•Lova inte att aldrig spela igen, utan ta en dag i taget istället. Löften om aldrig mer är som gjort för att bli för stort och ohanterligt. Däremot idag behöver jag inte spela är mycket enklare att förhålla sig till.

Tillsammans hittar vi ett nytt sätt att leva utan spel!

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!