Att behöva sjukvård utomlands oroar oss mest

Att resa utomlands är något många ser fram emot, men det innebär även en oro för vissa. En ny undersökning som Novus genomfört på uppdrag av NOVASOL visar att var fjärde svensk är orolig för att behöva sjukvård när de semestrar utomlands. Tappa bort bagage hamnar på plats nummer två.

På frågan ”är du orolig för något när du reser utomlands” svarar var fjärde svensk att de är oroliga för att behöva sjukvård. På andra plats kommer tappa bort bagage (17 procent) följt av att man har glömt något (16 procent).

– Att bli plötsligt sjuk när man är på semester utomlands är aldrig roligt. Det är viktigt att se till att man har rätt försäkring innan man reser. Är man orolig kan det vara bra att kolla upp var närmsta sjukhus ligger, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef NOVASOL.

I åldersgruppen 18-29 år känner sig nästan var tredje svensk (30 procent) oroliga för att behöva sjukvård. Bland kvinnor är siffran något högre, hela 32 procent känner oro inför att behöva sjukvård utomlands.

Fler än var tioende är orolig att det ska hända något där hemma
Att det ska hända något med boendet där hemma, som inbrott, vattenskada eller liknande oroar hela 16 procent av de svarande. Nästan lika många (15 procent) är oroliga för att det ska hända något med vänner och familj när de är på resa utomlands.

– Att få det där telefonsamtalet hemifrån att de har hänt något med en närstående när man är på semester är tufft. Att inte kunna finnas där som stöd, säger Torbjörn Fredman

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!