Andreas Wernersson gör STCC-debut

stcc

Andreas Wernersson som i år redan har säkrat JTCC-titeln i Clio Cup, tar steget upp i svensk racings kungaklass när STCC-finalen körs på Mantorp Park i helgen. Artonåringen från Kvänum kommer att köra en Citroën C5 för Brovallen Design.


– Det här blir min racingkarriärs hittills största utmaning, säger Wernersson. Till att börja med handlar det om att jag ska lära mig bilen och i första racet vill jag ta mig i mål. I andra racet hoppas jag att jag ska kunna närma mig de andra och det vore riktig kul om jag kunde plocka någon poäng.

För knappt två veckor sedan testade Wernersson för Brovallen Design på Tierp Arena och teamchefen Tobias Johansson var så nöjd med resultatet att han nu ger den unge talangen möjligheten att ställa upp i finalen.

– Andreas är en av de mest lovande förarna i landet och vi vill ge honom möjligheten att prova på STCC och visa att det kan vara ett karriärval för honom. Min ambition är att vi i framtiden ska ha en junior med i teamet, säger han.

Clio Cup-klassen som introducerades av STCC 2012 är tänkt att fungera som en inkörsport till större och snabbare klasser. Med tolv segrar av 15 möjliga säkrade Wernersson sin andra raka JTCC-titel i Clio Cup redan på Gelleråsen för tre veckor sedan. Vid blott 18 års ålder står ha nu på startlinjen inför sitt första STCC-race.

– Jag är otroligt tacksam över att Tobias och teamet ger mig den här möjligheten, säger Andreas. När jag gick in i den här säsongen var målet att vinna Clio Cup för andra året i rad. I år visste vi att ett test med Dacia-teamet låg i potten för Clio Cup-vinnaren och det såg vi som en kul bonus. Att jag skulle få chansen att tävla i STCC redan i år hade jag ingen tanke på, det känns overkligt.

STCC-finalen körs på Mantorp Park den 20-21 september. Förutom STCC bjuds publiken även på spännande uppgörelser i V8 Thunder Cars, Carrera Cup, Clio Cup, Formel Renault 1.6 och Swedish GT.


 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!