Allt fler tror på stigande bostadspriser

Andelen mäklare som tror på stigande bostadspriser de kommande tre månaderna fortsätter öka. De senaste fyra veckorna bedömer 38 procent prisuppgång mot 36 procent förra mätperioden. Samtidigt har andelen som tror på sjunkande bostadspriser minskat från 19 procent till 14 procent. 48 procent bedömer stillastående priser, mot 45 procent förra mätperioden. Det visar Mäklarpanelen som genomförs av Fastighetsmäklarförbundet i samarbete med Valueguard.

Under en längre period har mäklarna varit mer positiva avseende prisutvecklingen än tidigare. Det är fjärde månaden i rad som andelen som tror på prisuppgång ökar samtidigt som färre bedömer prisnedgång.

– Vi är inne i högsäsongen för bostadsmarknaden och det avspeglas till viss del i svaren. Av tradition brukar utbudet gå ner efter midsommar, men det återstår att se hur det blir i år och hur priserna påverkas, säger Jenny Stenberg, vd Fastighetsmäklarförbundet-

– Våra medlemmar ute i landet vittnar om en bra marknad just nu där köpare och säljare möts. Utbudet har ökat vilket gör att säljprocesserna tar lite längre tid än vad det gjort tidigare. Det är köparnas marknad eftersom det finns mycket att välja bland. Vi får även signaler om att det går lite lättare för bostadsrätter i Stockholm. Det är en något bättre marknad senaste månaderna där framför allt lägenheter med ”alla rätt” till och med hamnar på samma prisnivåer som våren 2017. Men det finns såklart fortsatta utmaningar för att köpare och säljare av bostadsrätter i Stockholm ska mötas, och särskilt på nyproduktionssidan, avslutar Jenny Stenberg.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!