Allt fler barnfamiljer och unga kryssar

Costa Cruises
Foto: Costa Cruises
Intresset för kryssningar ökar. Vings senaste bokningsstatistik visar att allt fler barnfamiljer och unga ser kryssningar som en attraktiv reseform. Par i medelåldern och uppåt utgör dock fortsatt den största kundgruppen och allra populärast är kryssningar i ålderskategorin 50-64 år.

Den största procentuella ökningen ser Ving i åldrarna 2-17 år där antalet kryssningsresenärer har ökat med 162 procent jämfört med samma tid i fjol. Att barnfamiljer är en allt större målgrupp är också något som tydligt framgår i Vings senaste bokningsstatistik. Här har bland annat konstellationen två vuxna och två barn ökat med 293 procent jämfört med samma tid 2015. Populäraste kryssningen bland barnfamiljer och unga i sommar är i Medelhavet med världens största fartyg, Harmony of the Seas.

– Det är roligt att se allt fler får upp ögonen för kryssningar, i synnerhet den yngre generationen som kanske inte sett kryssningar som ett alternativ förut. För Vings del ligger mycket av framgången i att erbjuda familjevänliga fartyg med spännande aktiviteter, men också att ha ett brett spektra av varierade rutter runtom i världen, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

– Att vi paketerat kryssningarna med flyg och en hotellövernattning i färdiga kryssningspaket gör det väldigt smidigt och lättillgängligt för barnfamiljer att boka med oss, forsätter Magdalena Öhrn.

Trots att intresset för kryssningar kryper ner i åldrarna är par den målgrupp som fortsatt är störst. Även här ser Ving en ökning det senaste året då antalet par som väljer att kryssa har ökat med 95 procent.

I Vings kryssningsprogram finns ett brett utbud av såväl familjekryssningar som kryssningar för vuxna som vill kryssa utan barn. Ombord på fartygen finns allt från fartfyllda aktiviteter som linbanor, radiostyrda bilar, surfsimulatorer till restauranger, shopping, poolområden och barnklubbar. De allra flesta aktiviteter är gratis och helpension ingår på alla kryssningar. Ving samarbetar med tre olika rederier; Royal Caribbean International, Celebrity Cruises och Costa Cruises. Tillsammans med dem erbjuds kryssningar i Medelhavet, Karibien, Dubai och Indiska oceanen.

5 spännande kryssningar för barnfamiljer och unga

1. Spektakulär kryss med världens mest högteknologiska fartyg
Fartyget Quantum of the Seas och systerfartyget Anthem of the Seas är två av världens mest högteknologiska fartyg. Ombord finns många spektakulära aktiviteter som får alla att bli som barn på nytt. Här kan man tex njuta av utsikten från glaskupolen North Star som svävar ovanför fartyget, bo i en insideshytt med virtuella fönster eller se en spektakulär akrobatikshow med dynamiska bakgrundmiljöer.

2. Storstadskryss i västra Medelhavet med världens största fartyg
Från Barcelona och Rom utgår ett flertal av Vings kryssningar och eftersom alla kryssningar paketeras med en hotellövernattning i avresehamnen finns alla möjligheter att utforska dessa metropoler. Här kan man passa på att besöka kulturella sevärdheter, shoppa eller bara njuta av storstadspulsen innan man påbörjar kryssningen eller om besöket görs som ett stopp under rutten. Flera av kryssningarna går även till pulserande Palma på Mallorca och de populära städerna Nice eller Cannes längs franska Rivieran. I sommar kryssar bland annat världens största fartyg, Harmony of the Seas, just i västra Medelhavet med hemmahamn i Barcelona.

3. Historisk kryss i grekiska övärlden och Turkiet
Östra Medelhavet lockar med ett rikt och spännande historiskt arv med fascinerande lämningar från Antiken, intressanta utflykter och vackra sevärdheter. Ving erbjuder flera kryssningar i området, bland annat med de familjevänliga fartygen Brillance of the Seas och Jewel of the Seas. Under rutterna görs stop i bland annat Kusadasi i Turkiet samt Aten, Kreta och Santorini i Grekland.

4. Orientalisk kryss Dubai
För den nyfikna familjen finns spännande kryssningar i Dubai-området. Förutom att kunna uppleva den fascinerande staden Dubai finns det även möjlighet att besöka världens tredje största moské i Abu Dhabi, åka på utflykt i öknen eller shoppa på lokala marknader i Oman. Här kryssar Ving både med Costa Cruises och Royal Caribbean.

5. Paradiskryssning i Karibien
Drömmen om Karibien forsätter att leva kvar, så också för många barnfamiljer. Att kombinera vita korallstränder och ett turkosblått hav med spännande utflykter är populärt både bland unga och gamla. Här kryssar Ving främst med Royal Caribbeans stora fartyg med stopp på öar som Jamaica, Cozumel, Puerto Rico, St Martin och Barbados, men även med Costa Cruises något mindre fartyg.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!