Allt du behöver veta för att undervisa vuxna

Vuxenutbildningen ska sträva efter att ge varje elev största möjliga utveckling. Hur kan det möjliggöras i heterogena elevgrupper och under begränsad tid? Den nya boken Vuxenutbildning – allt du behöver veta för att undervisa vuxna ger vuxlärare det de behöver för att utveckla vuxenutbildningen.

En vuxlärare träffar sina elever i heterogena grupper några få timmar varje vecka och under en begränsad tidsperiod. Mitt i allt detta ska vuxläraren sträva efter största möjliga utveckling hos varje elev och en hög genomströmning. Det ställer stora krav på vuxläraren i form av flexibilitet och individanpassning.

Vuxläraren Josefin Schygge har länge saknat en bok som är skriven för vuxenutbildningen och de speciella förutsättningar det innebär för lärarna. Därför har hon nu själv skrivit boken Vuxenutbildning – allt du behöver veta för att undervisa vuxna.

– Jag hoppas att den här boken ska kunna ge stöd till vuxlärarna och bidra till en utveckling och förbättring av vuxenutbildningen.

Den nya boken tar avstamp i författarens samlade erfarenheter och aktuell skolforskning. Boken tar upp ämnen som distansundervisning, språket i alla ämnen och hur man sätter konkreta lärandemål och innehåller även praktiska exempel.

Varje kapitel avslutas med reflektionsfrågor att diskutera med kollegorna. Ett steg på vägen som författaren hoppas ska stimulera vuxlärarnas arbete och ge förutsättningar för utveckling av vuxenutbildningen.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!