9 av 10 blev nöjda med sina julklappar

Det är snart dags att städa ut julen för denna gång. Många har bytt julklappar med varandra under ledigheten och Klarna har passat på att fråga sina användare hur nöjda de blev med sina julklappar.

Shoppinghogtiderna2018Shoppinghogtiderna2018Klarna tog tempen efter det traditionsenliga julklappsbytandet med en undersökning*, och de allra flesta är riktigt nöjda med årets utväxling. Hela 9 av 10 uppger att de blev nöjda med sina julklappar, och av de få som blev missnöjda med någon julklapp tyckte de flesta att den kom från arbetsgivaren (5%). Färre än 1 av 10 uppgav att de har bytt eller kommer att byta någon av sina julklappar.

Bästa julklappen kom från (enligt Klarnas användare)

1.Partner – 42%

2.Barn – 29%

3.Mamma – 28%

4.Pappa – 17%

5.Syskon – 14%

6.Annan släkting – 6%

7.Far/morföräldrar  – 5%

8.Kompis – 5%

9.Arbetsgivaren – 3%

Viveka Söderbäck, Klarnas expert på konsumentbeteende: “Kul att så många är nöjda med sina julklappar, och det verkar speciellt som att partnern har haft bäst koll på önskelistan. Ofta pratas det om mellandagsrean som en tid då många byter de mindre genomtänkta gåvorna som inte fallit mottagaren i smaken, men bland våra användare kommer färre än en tiondel att byta någon julklapp överhuvudtaget.”

Ökad prismedvetenhet bland konsumenter

Det är fler och fler som handlar på nätet under de stora shoppinghögtiderna, och som Klarna tidigare rapporterat är det många som även planerar att handla julklapparna redan under ‘Black Week’ i slutet av november när många handlare erbjuder stora prisreduceringar. Det är även tydligt att fler väljer att handla när det är billigt under ‘Black Week’ (19-26 november) och mellandagsrean (25-31 december) jämfört med den traditionella julhandeln där de flesta handlare har ordinarie priser (1-16 december). Under 2016 spenderade Klarnas användare 12% mer under reahögtiderna än under den traditionella julhandeln, och på bara två år har motsvarande siffra mer än tredubblats och växt till 38%.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!