6 saker alla är rädda för att erkänna om balen

Balen – tänkt att vara en utav de bästa och mest ihågkomnade nätterna i hela ditt liv, men för vissa kan det också vara en av de mest stressfulla stunderna, både innan och under kvällen. Om du känner dig lite överväldigad och inte lika glad som du förväntas vara, är du inte ensam. Här är en lista över de sex saker som alla är rädda för att erkänna om balen, och hur man handskas med sin oro:

1. Att inte veta hur man dansar. Det går inte att förneka det, men vissa människor har bara den naturliga rytmen, medans resten av oss får stå och titta på.

Den goda nyheten är att detta inte är en danstävling- utan det är din bal. Och alla kommer att vara upptagna med en av deras bästa tider i deras liv och att lägga märke till om du har två vänsterfötter på dansgolvet, nej det kommer inte att hända. Det är bara att släppa loss, och låtsas som att ingen ser dig!

2. Att inte vara fotogenisk. Du kanske är orolig för att du kommer att vara i rampljuset under större delen av kvällen – vare sig det är professionella bilder, eller bara selfies med några av dina närmaste vänner. Ja, bilder spelar en stor roll vid balen – men det betyder inte att du måste bli perfekt hela tiden. Om du fokuserar på att se felfri ut när blixten kommer, kan du vara säker på att kameran kommer att visa det. Nyckeln till att ta en fantastisk balbild är att bara slappna av och ha en rolig stund!

3. Att du inte har en tillräcklig budget. Klänningen, transport, blommor – det kan verka som allt bal-relaterat kommer med en stor prislapp. Men du behöver inte på något sätt ha en massa pengar för att få en rolig bal. Oavsett hur hög eller låg din budget är, finns det alltid ett sätt att få balen av bli som du tänkt. Leta efter dina behov att se till att du får det bästa – och ju tidigare du börjar, desto mer sparar du. Fortfarande orolig? Försök hitta en deltidsjobb för helgerna för att spara ännu mer för den stora kvällen.

4. Att inte veta vad som väntar efteråt. Trots att själva balen bara kommer att pågå i några timmar, när det är över kommer det att vara ganska sent på natten. Vad ska du göra sedan? Gå till en fest efter; gå ut på stan med dina vänner? Du kommer förmodligen att ha ett antal alternativ i slutet av kvällen, och alternativen kan bli överväldigande. Kom ihåg att du inte behöver göra vad alla andra gör – och du behöver inte ens gå ut efteråt alls om du inte känner för det. Se till att du känner dig bekväm med ditt beslut, och att du respekterar dina föräldrars önskemål. När allt kommer omkring, är den mest minnesvärda delen av natten balen, ändå!

5. Att inte ha en baldejt. Visst, att inte hitta den där speciella personen att posera med på bilder på och dansa med in på småtimmarna kan tyckas vara världens undergång – men det är definitivt inte fallet. Ärligt talat, även om du tar med dig en dejt, finns det ingen garanti för att ni båda kommer att limmas på höften under resten av kvällen. Det finns ingen skriftlig regel som säger att du måste ha en baldejt för att få en bra kväll – hur natten utspelar sig är helt upp till dig! Kom bara ihåg att vara säker och har en optimistisk syn-och ingen kommer ens märker att du kom själv.

6. Att inte uppleva den "perfekta balen". När du föreställer dig din bal, med långa limousiner och dans hela natten lång, kan det absolut vara det som du kommer att tänka på. Även om detta just är fallet för vissa, så kanske inte balen alltid blir precis så som du fantiserat om.

Att festa kostar pengar och höga klackar kan verka otympligt -men det betyder inte att du inte kan uppleva den bästa balen i ditt liv. Gör det mesta av din kväll, och kom ihåg att ingen upplever en bal på samma sätt, allas erfarenheter är olika. Så länge du roar dig med dina vänner vid din sida, kommer balen definitivt bli en natt som du aldrig kommer till att glömma!

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!