6 av 10 åker på bilsemester i sommar

Det finns många olika preferenser på hur man vill tillbringa sin semester. Många väljer att resa utomlands, vissa vill uppleva nya platser, andra törstar efter solen. Att ta bilen på semestern är också populärt.

I en undersökning som Falck har låtit Ipsos göra under juni har 1200 personer spritt över landet svarat på frågor om bilsemester under sommaren. 6 av 10 av de tillfrågade i undersökningen uppger att de reser med bil under sommaren. Uppsala toppar listan där hela 71 % uppger att de tar bilen på semestern. Stockholmarna är inte lika benägna att välja bilen på semestern, 53 % uppger att de ska resa med bilen under semestern.

Av de som ger sig ut på vägarna väljer de flesta att stanna kvar i landet på sin bilsemester, bara en av 10 planerar en resa utomlands.

- Många ger sig ut med bilen på sommaren och det visar sig också i vår egen statistik på antal samtal och ärenden där folk har fått problem med bilen och behöver hjälp. Juni och juli är våra mest intensiva månader, säger Sofia Opitz, Marknadschef på Falck.

Södra Sverige lockar mest under bilsemestern

Av de tillfrågade i undersökningen uppger de allra flesta att man väljer att resa i Sverige med bilen. Och det är framförallt Skåne och Blekinge som lockar. Av de som väljer att resa utomlands är Tyskland och Danmark de mest populära resmålen.