5 tips som gör din vardag mer effektiv

1. Gör en ”Att göra-lista” – men bara 1!

Alla behöver en ”att göra-lista” – problemet är att vi skaffar flera. Vi har lite i kalendern, lite i huvudet, lite i mailen. Vi har några på små lappar och så har vi en ny Iphone-app där vi lagt in andra saker. Att ha massor av listor är som att inte ha någon lista alls. Välj i stället ett program som du trivs med, och håll dig till det.

2. Gör din lista konkret.

Tänk inte ”bygg klart huset” utan ”ring och beställ tegel”, ”montera ytterdörren” och ”installera diskmaskinen”. Om inte listan är detaljerad nog måste du fortfarande hålla alla detaljer i huvudet, vilket kostar tid och energi. Så skriv ner varje delmoment, inklusive telefonsamtal och möten du bör boka.

3. Låt inte andra planera dina möten.

Det är lätt att man tackar ja till alla möten, nästan av artighetsskäl, trots att man vet att det inte kommer att tillföra något. Följ därför dessa tre punkter när du planerar möten:

1. Säg nej ibland. Om du vet att din medverkan på mötet inte kommer att tillföra något, tacka nej.

2. Var krånglig. Ibland läggs ett möte på helt fel tid, och du får bygga upp din dag kring mötet. Ofta för att passa någon annan. Säg då att du inte kan, och föreslå en ny tid.

3. Halvera mötestiden. Prova med halvtimmesmöten i stället för det dubbla. Med lite mötesstruktur räcker det ofta till.

4. Ordning analogt och digitalt.

Att ha oordning, på din arbetsplats, skrivbordet eller datorns dito, kommer att kosta dig tid och energi. Varje gång du måste leta efter något blir till ett avbrott i din arbetsdag. Du vet nog med dig var just du har dålig ordning – det kan vara i din mailkorg, bland dina arbetsredskap, på ditt skrivbord eller i ditt mappsystem. Lägg lite tid på att strukturera upp det – du kommer att bli förvånad hur mycket lättare arbetsdagen kommer att kännas.

5. Fundera på hur du ska driva din verksamhet.

För vissa är företagande rätt metod, men inte för alla. Många väljer i stället att bli egenanställda, helt enkelt för att du då inte behöver lägga tid på pappersarbete, utan istället får mer tid att fokusera på kärnverksamheten.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!