40 år efter Noice debut – originalmedlemmen berättar allt i ny bok

Noice slog igenom med en knall och 40 år efter debuten med ”Tonårsdrömmar” berättar originalmedlemmen Peo Thyrén nu allt om bandet i självbiografin Från Noice till nu.

I boken får vi även följa med på allt från efterfest med Donald Trump efter Miss Universum-finalen, en nedtystad politisk skandal inom Kristdemokraterna – och det oväntade uppdraget som manager för Vikingarna som slutade med den största dansbandsskandalen någonsin.

Fem år efter att Noice, som kom att forma en hel generation av musikälskare, bildats var de tillsammans med Gyllene Tider Sveriges största band och möttes av utsålda folkparker och skrikande tonåringar vart de än kom.

Bortom Noice, som Peo Thyrén grundade när han var tolv år, har han mer att berätta:

Efter att bandet splittrats när Peo var 19, gick han ihop med gitarristen Kee Marcello och bildade gruppen Easy Action och skrev kontrakt med ett av de största skivbolagen i USA. Vid 25 års ålder gick Peo vidare till jättesuccé i hela Norden med gruppen Sha-Boom och superhiten R.O.C.K.. Innan dess hade han hunnit skriva Dansa i neon till Lena Philipsson i Melodifestivalen.

I Från Noice till nu skriver Peo Thyrén ärligt och osminkat om sin resa från rockstjärna till vanlig fyrabarnspappa – och till rockstjärna igen.

Om livet på turné, pengarna, låtarna som blev klassiker, tragedin när två av originalmedlemmarna i Noice avled, galna PR-kupper, skandaler – och droger.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!