35 procent av fritidshusägare har aldrig räknat på löpande kostnader

Foto: NOVASOL

Enligt en undersökning som Novus gjort på uppdrag av NOVASOL är det 35 procent av svenska fritidshusägare som aldrig räknat på vad sitt fritidshus kostar i löpande utgifter.

Har du någon gång gjort en kalkyl eller räknat på vad ditt fritidshus kostar i löpande utgifter som el, värme, ränta med mera? Den frågan fick 1145 fritidshusägare i en Novus-undersökning och det visar sig att 35 procent aldrig gjort det.

– Det är inte bara inköpspriset man ska ta hänsyn till, ett fritidshus drar med sig en rad andra kostnader som man bör tänka på. Att äga ett fritidshus kan vara ett dyrt nöje, säger Torbjörn Fredman, Nordenchef NOVASOL.

65-79 åringar räknar i större utsträckning regelbundet på sitt fritidshus kostnader (31 procent). Det gäller även de som kan tänka sig att hyra ut sitt fritidshus under 2018 (42 procent). 50-64 åringar har i högre grad gjort det någon gång (42 procent) och det samma gäller fritidshusägare med boende i Stockholm (46 procent).

– Ett bra sätt att finansiera fritidshuset är att hyra ut det de veckor man själv inte är där, säger Torbjörn Fredman.

Det är 37 procent av fritidshusägarna som svarar att de någon gång har räknat på vad fritidshuset kostar och 28 procent som gör det regelbundet.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!