23 bilar till start i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019!

Foto: Micke Fransson

Anmälningstiden har gått ut, startlistan för Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019 är klar. Den innehåller 23 bilar och 24 förare! – Fantastiska siffror som befäster Porsche Carrera Cup Scandinavias ställning som det största mästerskapet i svensk elitracing, säger Thomas Johansson, sporting director.

Årets upplaga av Porsche Carrera Cup Scandinavia är den 16:e i ordningen sedan starten 2004, och en av de starkaste på senare år. I startfältet återfinns bland annat två tidigare mästare, medaljörer och klassvinnare.

Merparten av förarna från 2018 är kvar. Till i år får de sällskap av femintressanta nykomlingar och en sextett som gör comeback i mästerskapet.

– Startfältet ser onekligen intressant ut med förare i olika åldrar och med varierande bakgrund och erfarenhet. Här finns det mesta, allt från tidigare mästare till unga nykomlingar och lite äldre, erfarna racers. Det är min övertygelse att årets säsong kommer att bjuda på täta fighter i såväl huvudklassen som i Porsche Approved Cup och Masters Cup, säger Johansson.

Regerande mästaren Lukas Sundahl från Växjö, som i år kör med nummer 1 på sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II), är en given titelkandidat, men precis som Thomas Johansson säger får han säkert räkna med tufft motstånd. I förhandssnacket pratar många om fjolårstrean Roar Lindland, fyran Pontus Fredricsson och, inte minst, comebackande Robin Hansson.

Magnus Öhman, Lars-Bertil Rantzow, Christoffer Bergström och Anton Marklund, fjolårsmästaren i Porsche Approved Cup som i år kommer till start i en 991 II, är exempel på andra förare som tidigare visat att de har kapacitet att vara med och slåss riktigt högt upp i resultatlistorna.

Många är dessutom nyfikna på vad nykomlingen Hugo Nerman kan hitta på, och vilken nivå norrmannen Ole-William Nærsnes är mogen för efter sin övergång till den senaste generationen bil.

Nerman är inte ensam nykomling. I huvudklassen får han sällskap av racingdebuterande Hampus Hedin och i Porsche Approved Cup debuterar en ung trio: göteborgaren Edvin Hellsten, norrmannen Emil Heyerdahl och Paul Blomqvist från Nya Zeeland. Den sistnämnde, som bland annat kört formelbil i Sverige tidigare, är son till 1984 års rallyvärldsmästare Stig Blomqvist.

Bland de som gör comeback i mästerskapet är Robin Hansson redan nämnd. Hans teamkompis i Fragus Motorsport, göteborgaren Johan Andersson är en annan förare som valt att återvända till PCCS.

Även i Porsche Approved Cup finns det ”gamla bekanta”. Två riktigt meriterade sådana dessutom. Både Fredrik Ros, som vann PCCS 2005 och 2006, och Patrik Skoog, femma i sin senaste start 2013, är nämligen tillbaka.

Comeback gör även finländaren Johan Westergård som gjorde inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia både 2013 och 2014. Westergård har fina meriter från GT3 Cup Challenge Finland och han kommer att dela bil med Tom Nylund.

I Porsche Carrera Cup Scandinavia ingår två klasser, ovan nämnda Porsche Approved Cup samt Masters Cup. Porsche Approved Cup är för förare som kör Porsche 911 GT3 Cup (991 I). I Masters Cup är det 991 II som gäller – för icke professionella förare över 40 år.

Utgången av årets upplaga av Porsche Approved Cup, med tio startande, är omöjlig att tippa. Klassen innehåller alla kategorier av förare. Här finns Ros och Skoog, kvartetten Roger Hermansen, Hugo Andersson, Franck Århage och Tom Nylund från 2018 års mästerskap, unga nykomlingarna Hellsten, Heyerdahl och Blomqvist samt ovan nämnde Westergård.

Utgången av Masters Cup är nästan lika svårt att förutse, men kanske är det ändå så att evigt unge Lars-Bertil Rantzow, 59 år, får bära favoritskapet. Han vann klassen senast den avgjordes, 2017. Då hade skåningen teamkompisarna Magnus Öhman och Thomas Karlsson närmast efter sig i tabellen. Ska trion från Mtech Competition göra upp om det igen eller kommer konkurrenter som Christoffer Bergström, Krister Andero och Johan Andersson att blanda sig i medaljstriden?

Totalt omfattar anmälningslistan i Porsche Carrera Cup Scandinavia alltså 23 bilar, men egentligen är det 24 då Porsche Sverige även den här säsongen kommer att krydda startfältet med en gästbil. Tidigare har bland annat stjärnor som Felix Rosenqvist, Andreas Mikkelsen, Björn Wirdheim, Pontus Tidemand och Stig Blomqvist gjort populära och uppskattade inhopp i mästerskapet. Vilka gästförarna blir i år återstår att se.

I anmälningslistan för 2019 års säsong återfinns däremot inte två av Porsche Carrera Cups största profiler de senaste tio åren, 2014 års mästare Oscar Palm och TV-personligheten Mats ”Snickar-Matte” Karlsson. Båda har aviserat att de tar ett uppehåll från racingen, men åtminstone Palm utesluter inte att han är tillbaka i mästerskapet redan i höst.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!