18-årig succéduo följer upp Youtube-hit med debutsingel

Foto: press

Den unga Göteborgs-duon Bori & Suan har bara släppt en låt ihop sen tidigare men har redan en egen fanclub. Var med mig var en cover på Nicky Jams och Enrique Iglesias El Perdon och släpptes med en video som i dagsläget har över 3 miljoner visningar.

De kommer från olika kulturer och när de träffades pratade de inte ens samma språk. Men ändå fann de varandra direkt. Allt började när en kompis till Bori visade en Youtube-video med Suan. Bori blev imponerad och tog kontakt trots att de aldrig träffats. ”Men han kunde knappt svenska då så det var väldigt svårt” säger Suan och båda börjar gapskratta.

Bori kom som 12-åring till Sverige från Nigeria 2012 och bodde under ett par år i fosterhem, och Suan är rom från Kosovo men har levt nästan hela sitt liv i Göteborg.

”En rom från Kosovo och en afrikan. Vi kommer från två helt olika kulturer, från två helt olika världar, men vi passar bra som grupp och har lärt oss massor av varandra. Vi är varandras främsta inspiration och fyller i varandras luckor”, förklarar den 18-åriga duon.

 De gjorde sin första spelning på Kulturkalaset i Göteborg och efter det gick de in i studio, där de tillbringade dag och natt. Wag1 har de skrivit själva och är första gången vi får höra den fulla potentialen av deras samarbete.

 Att debutsingeln har låtit vänta på sig beror dels på att de båda är utpräglade perfektionister, men kanske främst på Boris framgångar i Idol. 2015 knockade han både jury- och tv-tittare med en audition som skulle leda honom fram till en sjundeplats i den prestigefyllda talangtävlingen.
 Idag är Bori som soloartist signad till Ten Music Group.

Wag1 är ett upbeat lyckopiller som blandar hiphop och pop med karibiska rytmer och handlar om kärlek och vikten av att vara ärlig.

”Den har ett helt nytt sound som … det går inte att beskriva det. Det låter inte som något någon annan svensk artist gjort tidigare – men vi kommer alltid att låta som Bori & Suan. Och alla åldrar ska kunna relatera till vår musik.”

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!