Free songs

Patrik och Maria fortsätter som team

Maria Andersson tar över rollen som codriver åt Patrik Sandell. Det var tänkt som ett tillfälligt inhopp under Rally Portugal, då hon klev in i högerstolen på Sandells WRC-MINI när ordinarie kartläsaren Staffan Parmander fick förhinder. Men nu meddelar Sweden World Rally Team att den tillfälliga lösningen blir permanent.
Enligt Patrik Sandell finns det flera anledningar till att man nu väljer att permanenta samarbetet med Maria. En viktig del är att Parmanders roll som kartläsare åt honom till stor del nu är klar.

Staffan har sedan länge fungerat som Patriks mentor. Till säsongen 2011 klev han dessutom in som codriver för att från insidan av bilen kunna bidra med fler viktiga pusselbitar i Patriks utveckling.
- Jag är verkligen tacksam för att Staffan tackade ja till att åka med mig. Jag känner att han med sin enorma rutin har hjälpt mig att utvecklas väldigt mycket, säger Patrik Sandell.

Staffans roll som codriver var dock aldrig tänkt som en långsiktig lösning. Och när samarbetet med Maria visade sig fungera bra fattades beslutet att det var rätt tillfälle att göra ett permanent byte.
Även för Maria landade det nya samarbetet precis rätt.
- Det blev inte så många rallyn förra året och jag började känna ett riktigt sug. Och då ringde Patrik och frågade om jag ville åka med honom i Portugal, så det var ju inget svårt beslut, berättar Maria Andersson.

- Sen vet man ju aldrig hur det kommer att funka med en chaufför första gången. Men det klickade direkt och vi trivs ihop som personer. Förutom att han är en duktig förare så är han en väldigt motiverande och lätt person att ha att göra med, så jag är jätteglad att det blir en fortsättning, säger Maria.
Staffan Parmander kommer istället att koncentrera sig på sitt arbete inom Sweden World Rally Team, som han själv var med och grundade, och på sin fortsatta roll som mentor åt Patrik och Maria.

Närmast på tävlingsschemat står Rally Croatia, den 24-26 maj, då Patrik och Maria kommer till start i en MINI super 2000.

 

Till toppen